feestdagen in duitsland

Vakantie Duitsland? Houd rekening met de Duitse feestdagen

In Duitsland zijn er verschillende vakanties en feestdagen, welke we in Nederland niet hebben. Het is wel zo handig om hier van op de hoogte te zijn, wanneer je van pan bent om op vakantie te gaan naar Duitsland. Het is bijvoorbeeld een stuk minder leuk om een stad te bezoeken als alle winkels gesloten zijn tijdens een feestdag. Zo is de World Childrens Day, een vakantie in veel Duitse staten. Het is opgericht door de Verenigde Naties in 1954 en is ontworpen om de aandacht te richten op de rechten van kinderen, individuele behoeften en politieke eisen. Childrens Day in Duitsland wordt gevierd met een verscheidenheid aan traditionele festiviteiten. Gasten kunnen deelnemen aan deze vieringen, inclusief winkelen voor geschenken, het bijwonen van kerkdiensten en het bekijken van vuurwerkdisplays.

In Duitsland zijn er verschillende nationale en nationale feestdagen. Sommige staten vieren slechts één vakantie per jaar, zoals de Day of Duitse Unity and Repentance Day. Andere staten observeren vele nationale feestdagen en vieren ze met speciale evenementen. Er is ook een speciale dag voor vrouwen, zoals moederdag. Naast deze nationale feestdagen zijn er veel regionale feestdagen in Duitsland.

Een andere feestdag in Duitsland is de epiphany, een christelijke feierertag. Deze dag herdenkt de reis van de drie wijze mannen naar de geboorteplaats van Jezus. Zowel katholieken als protestanten vieren deze dag. Het is een vakantie gevierd in Bavaria, Baden-Wuerttemberg en Saksen-Anhalt. Volgens de traditie volgden de wijze mannen een vreemde ster naar Jezus geboorteplaats en boden geschenken aan hem.

De officiële Duitse feestdagkalender bevat verschillende evenementen. Naast het nieuwe jaar viert Duitsland All Saints Day. Op deze dag houden kerken en begraafplaatsen speciale massale diensten en herdenkingsdiensten. Decoraties worden vaak gebruikt bij Graves. De vakantie wordt in het hele land gevierd en wordt erkend als een religieuze feestdag. Gedurende deze tijd zijn veel Duitse staten op woensdag gesloten en de vrijdag vóór Twdensonntag is Bridge Day.