zwitserland vakantie bestemmingen

Topvakanties in Zwitserland

Zwitserland heeft genoeg te bieden voor vakantiegangers, van bergen tot meren en charmante dorpen. De hoge bergen van het land zijn de thuisbasis van een aantal skigebieden en een reeks wandelpaden. Veel steden zijn de thuisbasis van middeleeuwse kwartalen en oriëntatiepunten zoals de Zytglogge -kloktoren. Het land staat ook bekend om zijn banksector en Zwitserse horloges zijn wereldberoemd.

De Ascension Day Holiday is een van de belangrijkste nationale feestdagen in Zwitserland. Het herdenkt Jezus Ascension in de hemel en vereniging met de apostelen. Het wordt gevierd in alle 26 kantons. Het wordt waargenomen met vuurwerkdisplays, concerten, openbare toespraken en andere festiviteiten.

Berchtolds Day

Berchtolds Day is een jaarlijkse vakantie in Zwitserland gevierd op de tweede maandag van januari. De vakantie dateert uit de 14e eeuw en wordt gevierd in delen van Zwitserland, Liechtenstein en Elzas. Er is geen bekende heilige geassocieerd met Berchtolds Day, dus het is waarschijnlijk dat de naam gewoon in gebruik is gekomen uit gewoonte. Er is echter een theorie waarom de vakantie wordt gevierd op de tweede maandag van het jaar in plaats van de eerste.

Saint Sylvester

Saint-Sylvestre, Zwitserland, is een gemeente in het kanton Friborg, een overwegend Frans sprekend kanton in centraal Zwitserland. De bevolking is bijna volledig Duits, ondanks dat hij zich in een Franstalige regio bevindt.

Zwitserse nationale dag

Swiss National Day is een jaarlijkse nationale feestdag in Zwitserland. Het wordt gevierd op 1 augustus, de verjaardag van de Zwitserse Confederatie. De vakantie is een nationale traditie die dateert uit 1891. Sindsdien wordt het elk jaar gevierd op eerste augustus. Het is echter pas sinds 1994 dat het een officiële vakantie is geworden.

Kerstmarkten

In het hart van de middeleeuwse Bern is er een markt die Kerstmis viert tussen de Rhine Falls en Lake Constance. Deze markt heeft een middeleeuwse sfeer en meer dan 60 kraampjes die handgemaakte ambachten en regionale producten verkopen. Gezinnen kunnen genieten van geroosterde kastanjes en Gluhwein tijdens het verkennen van de feestelijke decoraties. Er zijn ook activiteiten voor kinderen.

Yodeling Competition

Als u een vakantie in Zwitserland plant, bent u misschien geïnteresseerd in het bijwonen van een Yodeling -wedstrijd. Yodelling is een traditionele Zwitserse vorm van zingen. Er wordt aangenomen dat het in de Alpen is ontstaan als een manier van communicatie, maar het is sinds de negentiende eeuw geëvolueerd naar een populair nummer.