zweden wandelen

Tips om in Zweden te wandelen

Wandelen in Zweden is een uitstekende manier om de natuurlijke schoonheid van het land te zien. Veel routes zijn goed gemarkeerd, waardoor het gemakkelijk is om je weg te vinden. Je hebt wandelschoenen en kleding nodig voor het klimaat en het terrein. Je moet ook geschikte wandelsokken en een rugzak inpakken om je uitrusting te dragen. Als u besluit in een hut te blijven, moet u uw route van tevoren plannen. Hierna volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat u comfortabel bent tijdens uw wandeltocht in Zweden.

Als u op zoek bent naar een uitdagende wandelvakantie, wordt overwogen in de bergen te lopen. Zweden hoge bergen bieden voldoende mogelijkheden voor wandelaars om dicht bij de natuur te komen. Het Kungsleden Mountain Trail is bijvoorbeeld een van de meest populaire wandelroutes in het land, die zich uitstrekt van Abisko tot Hemavan. Het pad is goed gemarkeerd en loopt door het Sarek National Park. Je kunt naar Abisko per vliegtuig of trainen vanuit Göteborg.

Tip: Top hiking routes in Zweden

Er zijn ook veel meren en beken die schoon water aanbieden. Als u van plan bent om in een meer of stroom te zwemmen, moet u een drinkfles met een waterfilter meenemen om bepaalde bacteriën eruit te filteren. Als u van plan bent om in Zweden te wandelen, zijn de maanden juli tot aug ideaal. Het weer is warmer in deze maanden en het land heeft veel mooie stranden. Je kunt ook genieten van schilderachtige zwems langs Sormlandsleden.